Oprema in prenova

Notranja oprema in prenova

  • Notranja oprema obstoječih ali novih prostorov kataloško ali po meri;
  • Notranja oprema, pohištvo po MERI;
  • SVETOVANJE ob prenovi, preureditvi stanovanja, hiše;
  • Izdelava barvih shem, preureditev prostorov in opreme DOMOV ZA OSTARELE ;
  • Poiščite nasvet arhitekta tudi za manjše posege;
  • Sodelujemo s preverjenimi mizarji!

Potrebujete pomoč arhitekta?

Notranja arhitektura in notranja oprema sta naše delo.

Našli bomo dobro rešitev!

- Potrebujete pomoč pri opremljanju stanovanja ali hiše? Bi želeli prenoviti staro stanovanje?
- Ne veste, kje bi iskali pohištvo? Želite pohištvo po meri?
- Potrebujete strokovno pomoč pri prilagoditvi stanovanja starejše osebe?
- Svetovanje pri izbiri barv in materialov v domovih za starejše.

Pišite nam

Oprema dvoetažnega stanovanja po meri, 2022/23

Novogradnja je kot nepopisan list, kjer se zdi vse mogoče. Naročnikove želje in arhitektova vizija, izkušnje se dopolnjujejo pri iskanju tiste osebne, unikatne in najboljše rešitve, ki da prostoru kar največ in soustvarja dom.
Idejna zasnova in načrti Tridesign d.o.o., izdelalo mizarstvo Mojstrovič Dušan, Dobrava pri Škocjanu.

Prenova prostorov oddelka B2, Dom starejših Mengeš, 2023

Pripravljen je bil projekt s celovitim pristopom k preoblikovanju podobe oddelkov doma za starejše po nadstropjih. Vsako nadstropje je svoja zgodba, prepoznavna, a povezana v skladno celoto vseh oddelkov. Vsak stanovalec prepozna svojo omaro po barvi, barve se pojavljajo tudi v skupnih prostorih, prostori so prijetni, harmonični. Zasnovali smo tudi mizico na mikro kolesih, ki je prilagojena osebam na vozičku, da jo lahko pritegnejo in na njej jedo, pišejo, berejo, skratka delajo karkoli. Odzivi ob prenovi – hvala, lepo je, dobro se počutim!

Zasnova pohištvene opreme, izbira materialov, barvna shema, Tridesign d.o.o. Ljubljana.
Izvedba mizarskih del mizarstvo Štolfa Mitja, GO dela Gapis d.o.o.

Oprema oskrbovanega stanovanja, 2021

Oskrbovano stanovanje je bilo delno opremljeno (osnovna kuhinja), kopalnica, pod.
Zaradi nedomišljene kuhinje je bilo treba predvideti kar nekaj dopolnitev in predelav. V zidove nismo smeli posegati, ker je najemniško stanovanje. Želja je bila, da je stanovanje sodobno, udobno, primerno za starajočo se osebo, zračno in predvsem prijetno.
Vse pohištvo je izdelano po meri. Zasnova in načrti Tridesign d.o.o.
Izdelalo mizarstvo Niko Ravnohrib.

Idejna zasnova in načrt opreme po meri za novo stanovanje, 2019/20

Celovit pristop k zasnovi funkcij prostorov in notranje arhitekture in opreme novega stanovanja v Ljubljani. Zasnova pohištvene opreme, izbira materialov, barv, svetil Tridesign d.o.o. Izvedba mizarskih del mizarstvo Uroš Kosec.


Fotografije prikazujejo avtorsko delo Tridesign d.o.o. Ljubljana in njegovih arhitektov.

Galerija raznih projektov notranje opreme

Skriti tv
Detajl omare
Komoda po meri
Skrita pisarna
Otroško pohištvo
Domača pisarna-detajl
Sanitarije
Avla, vrata
Predal pod posteljo
dnevna soba
Oblikovanje notranjih vrat
omare po meri za vsako sobo

Prej in POTEM, hiša in stanovanje

Prenova, notranja oprema v DOMU POČITKA MENGEŠ, 2017, barvna shema 2021

V letu 2017 smo pripravili PROJEKT PRENOVE IN NOVE OPREME oddelka za dementne ter enega bolniškega oddelka (delna prenova) v domu počitka v Mengšu. Projekt je bil izveden do konca decembra 2017.
Upoštevati je bilo treba danosti prostora in stavbe, potrebe dementnih stanovalcev in stanovalcev na bolniškem oddelku ter sočasno želje in potrebe osebja, ki se trudi za dobro počutje vseh. Z rešitvami smo želeli narediti prostore svetlejše in bolj prijetne. Za demente smo jih z govorico barv, svetlobe in volumnov naredili lahko uporabne in prepoznavne, ustvarili nove funkcionalne povezave in poskrbeli tudi za mesta, kjer se bodo tudi obiskovalci počutili prijetno ob srečanju s svojci. Obenem pa smo želeli, da stanovalci vzpostavijo stik s prostorom na podzavestni in čustveni ravni, da kljub pešajočim kognitivnim zmožnostim prostor začutijo in se v njem počutijo prijetno.

Projekt: Barbara Železnik Bizjak, udia, Tridesign d.o.o. Ljubljana, 2017
Izvedba: GO dela Akvaing d.o.o., talne obloge Baloh International, Gerflor; pohištvena oprema Lesnina MG Oprema d.d. s podizvajalci (Robles), 2017

V letu 2021 smo pripravili celovito študijo barvne prenove petih nadstropij drugega trakta. pri tem smo upoštevali nove pode, stenske zaščitne obloge, prilagoditev in menjavo pohištva, postelj, barvanje podbojev in opremo dnevnih prostorov in še kaj. Prenova naj bi se dogajala postopno, a podoba bi morala biti na koncu skladno celovita in enotna.

Barve imajo svojo funkcijo v prostoru

Nove barve premišljeno in skupaj z oblikami usmerjajo, vodijo in opozarjajo stanovalce. Projekt in izvedba, Dom počitka Mengeš, 2017.

Prijetni, svetli, prepoznavni prostori

INOVATIVEN PRISTOP – interaktivna oprema

Zasnovali smo inovativno stensko didaktično opremo, ki jo dementni stanovalci pri hoji po dolgem hodniku srečujejo kot spodbudo, da pogledajo, obračajo ploščice, premikajo elemente, rešujejo probleme. Na elemente so stanovalci opozorjeni z lučjo in barvnim krogom na podu (Dom počitka Mengeš).

Skrbno oblikovani detajli

Detajli opreme so bili skrbno načrtovani za varno in jasno uporabo ter prijetnost oddelka za dementne v Dmu počitka Mengeš. Projekt in izvedba, 2017.

ZANIMIVOSTI

Zelena in rdeča

Zelena in rdeča

Glejte kakšnih 20 sekund v zeleni krog z rdečo piko. Zaprite oči in videli boste sliko modre pike na vijolični podlagi. To imenujemo iluzija naknadne barve (afterimage). Ti učinki se velikokrat dogajajo s kombiniranjem komplementarnih barv. Tudi to je eden od razlogov, da teh kombinacij v stanovanju ne želimo.

Barvni krog

Barvni krog

V barvnem krogu vidimo veliko barv, vendar so osnovne le tri. Rumene, rdeče in modre namreč ne moremo namešati iz drugih barv. Ostale barve v tem krogu nastanejo z mešanjem. Vendar tu nimamo bele in črne, ki ju sicer lahko dodajamo, a ne spadata med osnovne barve.

Barva kot komunikacijsko sredstvo

Pri opremljanju prostorov za dementne v Domu počitka v Mengšu so bili kot orodje komuniciranja s stanovalci na dolgem hodniku uporabljeni različni barvni, zvečer pa še svetlobni poudarki na mestih, kjer naj bi stanovalci postali, nekaj pogledali ali šli lahko v drugo smer.

Teraco, pozabljeni material

Teraco

Teraco je ulit beton s kamnitim posutjem, ki je naknadno zbrušen. Narejen je lahko tudi v epoksi podlage. Z izbiro različnega peska dobimo različne odtenke in barvne kombinacije. Material je trajen in osveži se ga z brušenjem. Čas je, da ga ponovno uporabimo za obremenjene tlake v vežah, na hodnikih, v kopalnicah ali pa za delovne pulte.

Razločevanje barv

Barvno in črno belo

Če barvno lestvico na sliki pogledamo kot črno-belo (zgoraj), ugotovimo, kako so si barve svetlostno podobne. To pomeni, da jih slabo ločimo pri šibki svetlobi, na majhnih površinah ali če smo slabovidni. Kombiniranje barv v opremi mora biti premišljeno!

Natečaj Meblo

Natečaj Meblo

Leta 1988 je za mednarodni natečaj, ki ga je pripravila tovarna pohištva Meblo iz Nove Gorice nastala tale mizica in bila nagrajena z odkupno nagrado. Realizacije žal ni dočakala.

Velike želje

Želja naročnika

Želja in zamisli naročnikov je nešteto, a včasih naročnikove sanje ostanejo le na papirju …

Oprema učilnic

Fakulteta za elektrotehniko

Pred petnajstimi leti smo za predavalnice na eni od kateder na Fakulteti za elektrotehniko takole oblikovali pohištvo, ki je bilo tudi izvedeno.

brošura “Kako varen je vaš dom? Vodnik po varnem stanovanju za starejše”

Kako varen je vaš dom je prosto dostopna brošura, ki jo lahko uporablja vsakdo za preverjanje nevarnih mest v stanovanju. Ob pomoči seznama potencialno nevarnih mest in situacij v stanovanju pomaga do varnejšega okolja lastnega doma. S pomočjo vprašalnika in kratkih nasvetov lahko vsakdo sam hitro in poceni poskrbi za večjo varnost v lastnem domu. V starosti so ljudje namreč še bolj ogroženi, ravno doma pride do mnogih padcev ali drugačnih poškodb.
Kontaktirajte nas za bolj poglobljeno raziskavo in svetovanje.

študija “Kako prijetna je soba v domovih za ostarele, predlogi in usmeritve”

Arhitektka B. Železnik Bizjak iz podjetja Tridesign je v študijskem letu 2015/2016 povabila k sodelovanju pri pripravi zanimive raziskovalne naloge tudi člane svoje študijske skupine Dom, kultura bivanje, oprema in prenova, ki jo sama vodi v okviru univerze UTŽO že več let.

Tema naloge je bila kakovost bivanja v domovih za ostarele, točneje uporabna in oblikovna kakovost domske sobe in počutja starejših v njej. Slušatelji so podajali mnenja in pomagali pri oblikovanju predlogov in usmeritev za zasnovo in ureditev sobe v domu za ostarele, kar naj bi predstavljalo korak naprej v razumevanju sodobnega starostnika in mu poskušalo olajšati prehod iz domačega okolja, ob sočasnem upoštevanju vidikov varnega in uporabnega prostora tudi za gibalno in drugače ovirane ter onemogle.
Nalogo in ugotovitve je avtorica predstavila na predavanju in v reviji Vzajemnost 7-8/2016.

Če menite, da bi vam s svojim širokim znanjem in več letnimi izkušnjami lahko pomagali, nas čimprej kontaktirajte in oglasili se bomo pri vas.

študija “Naše kuhinje za vsa obdobja”

Arhitektka B. Železnik Bizjak iz podjetja Tridesign je v študijskem letu 2021/2022 povabila k sodelovanju pri pripravi nove zanimive raziskovalne naloge članice svoje študijske skupine Notranja oprema in kultura bivanja, ki jo vodi v okviru univerze SUTŽO že deset let.

Naše kuhinje za vsa obdobja je bila raziskava, ki je nastala v študijski skupini Notranja oprema in kultura bivanja Univerze za tretje življenjsko obdobje v letu 2022. Namen je bil prepoznati tako kakovostna kot problematična mesta v kuhinji za staranje doma, prebuditi naše zavedanje o spremenjenih oz. drugačnih potrebah, ki lahko nastopijo tako v starosti ali bolezni ter kako smo v resnici pripravljeni na spremembe predvsem v kuhinji.

Oglasite se, če potrebujete pomoč pri oceni uporabnosti vaše kuhinje in prepoznavanju morebitnih kritičnih mest, ki bi vas lahko ovirali pri uporabi kuhinje ali postala s časom celo nevarna.