Oprema in prenova

Notranja oprema in prenova

  • Notranja oprema obstoječih ali novih STANOVANJSKIH, POSLOVNIH prostorov;
  • Notranja oprema in pohištvo po MERI;
  • BARVNE SHEME prostorov;
  • SVETOVANJE pri opremljanju in dekoriranju;
  • Preureditev, prenova prostorov in opreme domov za ostarele ;
  • Nasvet arhitekta na domu tudi za manjše posege;
  • Sodelujemo s preverjenimi mizarji!

Potrebujete pomoč arhitekta?

Notranja arhitektura in notranja oprema sta naše delo.

Našli bomo dobro rešitev!

- Potrebujete pomoč pri opremljanju stanovanja ali hiše? Bi želeli prenoviti staro stanovanje?

- Ne veste, kje bi iskali pohištvo? Želite pohištvo po meri?

- Potrebujete strokovnjaka za opremo stanovanja starejše osebe ali prostorov doma za ostarele?

Pišite nam

Pomagali vam bomo s svojim znanjem in izkušnjami in poiskali dobro rešitev za vaše prostore.
Fotografije prikazujejo avtorsko delo Tridesign d.o.o. in njegovih arhitektov.

Skriti tv
Detajl omare
Komoda po meri
Skrita pisarna
Otroško pohištvo
Domača pisarna-detajl
Sanitarije
Avla, vrata
Predal pod posteljo
dnevna soba
Oblikovanje notranjih vrat
omare po meri za vsako sobo

Idejna zasnova in načrt opreme po meri za novo stanovanje, 2019/20

Celovit pristop k zasnovi funkcij prostorov in notranje arhitekture in opreme novega stanovanja v Ljubljani. Zasnova pohištvene opreme, izbira materialov, barv, svetil Tridesign. Izvedba mizarskih del mizarstvo Uroš Kosec.

Prej in POTEM

Prenova, notranja oprema v DOMU POČITKA MENGEŠ, 2017

V letu 2017 smo pripravili PROJEKT PRENOVE IN NOVE OPREME oddelka za dementne ter bolniškega oddelka (delna prenova) v domu počitka v Mengšu. Projekt je bil izveden do konca decembra 2017.
Upoštevati je bilo treba danosti prostora in stavbe, potrebe dementnih stanovalcev in stanovalcev na bolniškem oddelku ter sočasno želje in potrebe osebja, ki se trudi za dobro počutje vseh. Z rešitvami smo želeli narediti prostore svetlejše in bolj prijetne. Za demente smo jih z govorico barv, svetlobe in volumnov naredili lahko uporabne in prepoznavne, ustvarili nove funkcionalne povezave in poskrbeli tudi za mesta, kjer se bodo tudi obiskovalci počutili prijetno ob srečanju s svojci. Obenem pa smo želeli, da stanovalci vzpostavijo stik s prostorom na podzavestni in čustveni ravni, da kljub pešajočim kognitivnim zmožnostim prostor začutijo in se v njem počutijo prijetno.

Projekt: Barbara Železnik Bizjak, udia, Tridesign d.o.o. Ljubljana, 2017
Izvedba: GO dela Akvaing d.o.o., talne obloge Baloh International, Gerflor; pohištvena oprema Lesnina MG Oprema d.d. s podizvajalci (Robles), 2017

Barve imajo svojo funkcijo v prostoru

Nove barve premišljeno in skupaj z oblikami usmerjajo, vodijo in opozarjajo stanovalce. Projekt in izvedba, Dom počitka Mengeš, 2017.

Prijetni, svetli, prepoznavni prostori

INOVATIVEN PRISTOP – interaktivna oprema

Zasnovali smo inovativno stensko didaktično opremo, ki jo dementni stanovalci pri hoji po dolgem hodniku srečujejo kot spodbudo, da pogledajo, obračajo ploščice, premikajo elemente, rešujejo probleme. Na elemente so stanovalci opozorjeni z lučjo in barvnim krogom na podu (Dom počitka Mengeš).

Skrbno oblikovani detajli

Detajli opreme so bili skrbno načrtovani za varno in jasno uporabo ter prijetnost oddelka za dementne v Dmu počitka Mengeš. Projekt in izvedba, 2017.

ZANIMIVOSTI

Zelena in rdeča

Zelena in rdeča

Glejte kakšnih 20 sekund v zeleni krog z rdečo piko. Zaprite oči in videli boste sliko modre pike na vijolični podlagi. To imenujemo iluzija naknadne barve (afterimage). Ti učinki se velikokrat dogajajo s kombiniranjem komplementarnih barv. Tudi to je eden od razlogov, da teh kombinacij v stanovanju ne želimo.

Barvni krog

Barvni krog

V barvnem krogu vidimo veliko barv, vendar so osnovne le tri. Rumene, rdeče in modre namreč ne moremo namešati iz drugih barv. Ostale barve v tem krogu nastanejo z mešanjem. Vendar tu nimamo bele in črne, ki ju sicer lahko dodajamo, a ne spadata med osnovne barve.

Barva kot komunikacijsko sredstvo

Pri opremljanju prostorov za dementne v Domu počitka v Mengšu so bili kot orodje komuniciranja s stanovalci na dolgem hodniku uporabljeni različni barvni, zvečer pa še svetlobni poudarki na mestih, kjer naj bi stanovalci postali, nekaj pogledali ali šli lahko v drugo smer.

Teraco, pozabljeni material

Teraco

Teraco je ulit beton s kamnitim posutjem, ki je naknadno zbrušen. Narejen je lahko tudi v epoksi podlage. Z izbiro različnega peska dobimo različne odtenke in barvne kombinacije. Material je trajen in osveži se ga z brušenjem. Čas je, da ga ponovno uporabimo za obremenjene tlake v vežah, na hodnikih, v kopalnicah ali pa za delovne pulte.

Razločevanje barv

Barvno in črno belo

Če barvno lestvico na sliki pogledamo kot črno-belo (zgoraj), ugotovimo, kako so si barve svetlostno podobne. To pomeni, da jih slabo ločimo pri šibki svetlobi, na majhnih površinah ali če smo slabovidni. Kombiniranje barv v opremi mora biti premišljeno!

Natečaj Meblo

Natečaj Meblo

Leta 1988 je za mednarodni natečaj, ki ga je pripravila tovarna pohištva Meblo iz Nove Gorice nastala tale mizica in bila nagrajena z odkupno nagrado. Realizacije žal ni dočakala.

Velike želje

Želja naročnika

Želja in zamisli naročnikov je nešteto, a včasih naročnikove sanje ostanejo le na papirju …

Oprema učilnic

Fakulteta za elektrotehniko

Pred petnajstimi leti smo za predavalnice na eni od kateder na Fakulteti za elektrotehniko takole oblikovali pohištvo, ki je bilo tudi izvedeno.

brošura “Kako varen je vaš dom? Vodnik po varnem stanovanju za starejše”

Kako varen je vaš dom je prosto dostopna brošura, ki jo lahko uporablja vsakdo za preverjanje nevarnih mest v stanovanju. Ob pomoči seznama potencialno nevarnih mest in situacij v stanovanju pomaga do varnejšega okolja lastnega doma. S pomočjo vprašalnika in kratkih nasvetov lahko vsakdo sam hitro in poceni poskrbi za večjo varnost v lastnem domu. V starosti so ljudje namreč še bolj ogroženi, ravno doma pride do mnogih padcev ali drugačnih poškodb.
Kontaktirajte nas za bolj poglobljeno raziskavo in svetovanje.

študija “Kako prijetna je soba v domovih za ostarele, predlogi in usmeritve”

Arhitektka B. Železnik Bizjak iz podjetja Tridesign je v študijskem letu 2015/2016 povabila k sodelovanju pri pripravi zanimive raziskovalne naloge tudi člane svoje študijske skupine Dom, kultura bivanje, oprema in prenova, ki jo sama vodi v okviru univerze UTŽO že več let.

Tema naloge je bila kakovost bivanja v domovih za ostarele, točneje uporabna in oblikovna kakovost domske sobe in počutja starejših v njej. Slušatelji so podajali mnenja in pomagali pri oblikovanju predlogov in usmeritev za zasnovo in ureditev sobe v domu za ostarele, kar naj bi predstavljalo korak naprej v razumevanju sodobnega starostnika in mu poskušalo olajšati prehod iz domačega okolja, ob sočasnem upoštevanju vidikov varnega in uporabnega prostora tudi za gibalno in drugače ovirane ter onemogle.
Nalogo in ugotovitve je avtorica predstavila na predavanju in v reviji Vzajemnost 7-8/2016.

Če menite, da bi vam s svojim širokim znanjem in več letnimi izkušnjami lahko pomagali, nas čimprej kontaktirajte in oglasili se bomo pri vas.