Publicistika

NAŠI PRISPEVKI ZA REVIJE ali SPLETNE PORTALE:
Monitor, Klik, Sistem, članki o notranji opremi v reviji Naša žena od januarja 2004 do avgusta 2011, Gradbenik in/ali priloge, strokovni članek v posebni izdaji revije Urbani izziv, 2015;

REDNO PIŠEMO prispevke o notranji opremi v reviji VZAJEMNOST, še posebej povezane z aktualnimi problemi in tudi s poudarkom na tista mesta, ki so lahko nevarna ali nepraktična za starejše (od 2016).

Več kot eno leto objavljamo na portalu 24 ur DOMINVRT.si, zanimive TEDENSKE prispevke o domačem bivalnem okolju, in možnostih, ki nam lahko olajšajo bivanje v stanovanju ali hiši. Govora je veliko o bivanju in težavah starejših za udobno staranje. Trenutno je objava prispevkov začasno zadržana zaradi epidemije.

Nekaj zanimivih idej in kritičnih misli o raznih tematikah včasih nastane tudi v našem BLOGU.

Leta 2013 smo založili in izdali mladinski roman z naslovom Taborniki in Maj, izvirno avtorsko leposlovno mladinsko delo. Knjigo še vedno lahko kupite, o njej si lahko več preberete v nadaljevanju te strani.

 

KUPITE lahko KNJIGO Taborniki in Maj

Otroški roman Taborniki in Maj je izvirno slovensko leposlovno delo, ki smo ga založili in izdali decembra 2013 in ga ponudili mladim bralcem. Knjižica je primerna kot darilo, z veseljem jo berejo tako otroci kot starejši. In seveda vsi, ki so kdaj koli okusili taborniško življenje.

Knjižica z naslovom TABORNIKI IN MAJ je delo avtorice Barbare Železnik Bizjak. Snov za zgodbo je črpala tudi iz lastnih taborniških izkušenj.

Zgodba vodi bralca skozi svet dvanajstletnikov, v ospredju je deček Maj. Na izletu spozna tabornike, navdušijo ga in tudi sam postane tabornik. Z ekipo prijateljev osvoji priznanje na taborniškem mnogoboju. Fantom se dogaja vse mogoče, a se vedno izkažejo s pogumom, iznajdljivostjo in si med seboj pomagajo. Na taborjenju jih čaka kup presenečenj, razrešijo mnoge zaplete in osrečijo kuharja. Na koncu se vse dobro konča.

Knjigo priporočamo v branje tako majhnim otrokom kot osnovnošolcem in starejšim. Starejši bodo ob branju uživali, saj so dogodivščine zabavne, življenjske in se v njih prepozna marsikdo. Ilustracije v knjigi so prav tako delo tabornika, ki je knjigi vdihnil dodatno mero taborniškega duha. Ob njih se zlahka vživimo v doživljaje naših junakov. Če pa so bralci sami kdaj spoznali taborniški svet, se bodo z radostjo spominjali lastnih izkušenj; tako deževnih noči na taborjenju kot kupov slastnih palačink.

Taborniki in maj

Taborniki in Maj

Gotovo te zanima, o čem govori ta zanimiva zgodba:

Preberi odlomek iz knjige
Predogled naročila >>
Knjiga Taborniki in maj

Recenzije

 
“/…/Vsakemu otroku in mladostniku bi privoščila, da bi postal del tega čudovitega dogajanja, ki je na zanimiv in zabaven način popisano tudi v povesti Taborniki in Maj. /…/
Knjigi pa želim prijazno pot med bralce.”
Maja Korošak, bivša tabornica in nekdanja urednica
“/…/ In ravno knjiga Taborniki in Maj, avtorice Barbare Železnik Bizjak, na najboljši način predstavlja taborniško organizacijo, njeno konkretno delo in njen pozitiven vpliv na mlade v času odraščanja in prevzemanja odgovornosti do sebe in drugih.”Boris Mrak, tabornik in prvi predsednik Skavtske fundacije
Boris Mrak
revija Tabor
V majski številki taborniške revije Tabor, letnik 2014, je izšla ocena knjige. Preberite si.revijaTabor, maj 2014
V Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig 2014 (za izdaje v letu 2013), ki ga izdaja Pionirska knjižnica v Ljubljani skupaj z JAK, je knjiga uvrščena v kategorijo “resničnost”, primerna za otroke od 4. do 6. razreda in ocenjena kot DOBRA (izdaja teži k estetski, etični, sporočilni ali kaki drugi vrednoti in je pomembna predvsem za utrjevanje bralne kulture).publikacija Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, 2014
Priročnik mladinskih knjig

Kako kupim to knjigo

TABORNIKI IN MAJ
Barbara Železnik Bizjak
Izdajatelj in založnik: Tridesign d. o. o. Ljubljana

Cena knjige je 7 €,
poštnino podarimo

  • Format: 12,7 x 18 cm
  • Barvna naslovnica, črno-bele ilustracije
  • Obseg: 120 strani, mehka vezava
  • ISBN: 978-961-281-234-8
  • Založnik: Tridesign d.o.o. Ljubljana

ZA NAROČILO KNJIGE
nam pošljite e-pošto, nas pokličite na tel. 01 517 1302 (po-pe 8-16) ali POŠLJITE NAROČILO preko obrazca na desni.

Knjigo običajno pošljemo po pošti (plačilo po predračunu). Poštnino vam na naslov v Sloveniji podarimo.

Naročenih že
-0-
knjižic

Ime in priimek (obvezno)

Vaš e-mail naslov (obvezno)

Vaš naslov

Poštna številka

Opombe