Teraco

Teraco, pozabljeni material

Tridesign Prenova Leave a Comment

Pult kuhinje kuhinje mizarstva Potočnik in oblikovalca Julijana Krapeža, ki smo jo videli na letošnjem pohištvenem sejmu v Ljubljani, je s Teraco materialom vzbudila nostalgijo na nekdanje čase. Obenem je kot opomnik dala zamisel za ponovno uporabo materiala, ki je kakovosten, trajen in v estetskem smislu nikakor ne zaostaja za raznimi kompozitnimi materiali ali granitom.

Teraco je pravzaprav kompozitni material neverjetne trajnosti in elegance. To je ulit beton s kamnitim posutjem. Kasneje se naknadno zbrusi. Narejen je lahko tudi v epoksi podlage. Z izbiro različnega peska se lahko ustvarja različne odtenke in barvne kombinacije. Material je trajen in se ga lahko preprosto naknadno zbrusi in tako osveži videz. Pred desetleji so začeli sicer s prodajo teraco talnih plošč, vendar oblikovno te plošče ne dosegajo sodobnih standardov. Še vedno se ne morejo kosati z na mestu ulitim betonom in izdelanim teracom.

Čas je, da ga ponovno uporabimo za obremenjene tlake v vežah, na hodnikih, v kopalnicah ali za delovni pult v sodobni kuhinji ali kopalnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *